Doesburg, Nederland
info@3dkadootjes.nl

Hoe wordt een product gemaakt?

Hoe gaat dit proces nou eigenlijk in zijn werk? Stap voor stap wordt dat op deze pagina uitgelegd.

Modellen maken

Nog voordat een product beschikbaar komt, wordt er al een model ontworpen, en een demo afdruk van gemaakt. Maar hoe gaat dat?
Het begint allemaal met een stukje 3D software. Op moment dat ik een idee heb voor een product, start ik in de 3D software met het ontwerpen van mijn idee. Op moment dat dit afgerond is, wordt het model geconverteerd naar een andere bestandsextensie om deze met de 3D printer te kunnen printen. Vervolgens wordt het ontworpen product geprint. Na de print beoordeel ik het product, of hij aan mijn eisen voldoet. Als dit niet het geval is, moet het product verder bij geslepen worden. Dit gaat net zo lang door, totdat ik tevreden ben met het eindresultaat.

Demo afdruk

Uiteindelijk zijn er 1 of meerdere demo afdrukken van een product. Deze demo modellen worden vervolgens dan weer gebruikt voor de product foto’s. Om deze aan u te kunnen tonen! Zo krijgt u een zo goed mogelijk beeld van het ontworpen product.

De bestelling en personalisatie

De belangrijkste voorwaarden voor mij als 3Dkadootjes is dat elk product gepersonaliseerd moet kunnen worden. Nu de modellen zijn gemaakt, scheelt het enorm veel werk bij een bestelling. Het basismodel is al gemaakt. Hierbij hoeft dan alleen de naam of tekst op het product geplaatst te worden. Dit is ook niet in enkele seconde gedaan, ook hier zit wat tijd in. Maar de meeste tijd zit in het model ontwerpen en printen.

De personalisatie

Het basis model is er, met de 3D software maak ik eerst de naam / tekst. Vervolgens plaats ik deze op het product. Dan begint het finetunen! De breedte, hoogte en dikte moeten precies overeenkomen met het ‘demo’ model, en ook zoals omschreven is in de productinformatie. Dit vereist soms wat meer tijd omdat de ene naam korter is en de ander weer langer. Alles moet passend gemaakt worden.

Printen van uw product

Als de naam of tekst geplaatst is, kan er overgegaan worden op het printen van het gepersonaliseerde product. Ook hier zit best wel wat tijd in… Want een product is niet geprint in 10 minuutjes…. Hoe groter het product hoe langer de print… Zo duurt een pennenbakje al bijna 3 uur! En ben je met een sleutelhanger ook 20 a 40 minuten verder. Het werkt dus niet als een ‘gewone’ printer, even een a4tje printen in enkele seconde.

Na het printen?

Nu het gepersonaliseerde product klaar is met printen, moet het nog beoordeeld worden! Is de print helemaal goed gegaan? Is de print helemaal netjes? Moet er nog wat bijgewerkt worden? Of is het helemaal mislukt? Dit zijn allemaal punten die ik naloop. Klopt er iets niet, of is de print niet helemaal goed gegaan… Dan moet het printen weer opnieuw! Het product wat u als klant ontvangt moet helemaal in orde zijn!

Eind product

Als alles goed is, en ook beoordeeld is als goed, dan is uw product afgerond. Dan begint eigenlijk het nawerk! Bij een sleutelhanger dient er dan nog een sleutelring aangezet te worden. En het product dient verpakt te worden. Op moment dat het is ingepakt, kan het opgehaald worden of verstuurd worden.